Mercedes

Mercedes részecskeszűrő tisztítás

A részecskeszűrő eltömődése előbb-utóbb minden dízelmotoros autót érint, ez alól nem kivételek az alábbi Mercedes motortípusok sem:

 

  • 2.0 CDI
  • 2.2 CDI
  • 2.7 CDI
  • 3.2 CDI

 

A részecskeszűrők anyagukat tekintve készülhetnek kerámiából vagy zsugorfémből, azonban bármelyik is található meg a Mercedesükben, az időközönkénti részecskeszűrő tisztítástól nem lehet eltekinteni. Abban az esetben, ha elmarad a részecskeszűrő műszeres tisztítása, a kipufogógáz ellennyomása megnő, nehezebben gyorsul az autó, nem utolsósorban pedig még a turbó is elromolhat. Fontos tehát szem előtt tartani, hogy a részecskeszűrő hibátlan működése nagyban megkönnyíti a Mercedes típusú autók mindennapi használatát.

A részecskeszűrőn maradt korom teljes eltávolítása biztos segítséget jelent, anélkül, hogy új eszközre kellene beruházni. Ez jelentős anyagi megtakarítást jelent. Mercedesének részecskeszűrő tisztítása során teljes körű szolgáltatást biztosítunk, mely tartalmazza a teflonos hőkezelést is, valamint garanciát is vállalunk munkánk után.

A részecskeszűrő tisztításának elvégzése garantálja Mercedese megfelelő működését még legalább 20 000 km-re.

 

A részecskeszűrőkről röviden

Az uniós szabályozásnak köszönhetően már a legtöbb dízelautóban található részecskeszűrő. A kipufogócsőben elhelyezett szerkezet összegyűjti és elégeti a gázolaj égéséből származó korom jelentős részét, és megakadályozza, hogy a káros, szennyező anyag a levegőbe kerüljön. Egyszerűbben fogalmazva: a részecskeszűrő bizonyos fokig megtisztítja a kipufogógázt. Típustól függően párszáz kilométerenként gondoskodni kell a részecskeszűrő rendszeres kiégetéséről. Az ehhez nélkülözhetetlen magas hőmérsékletet a hosszú távú autózás képes biztosítani. Mivel városi környezetben erre nincs lehetőség, szakszerű részecskeszűrő tisztításra van szükség.