Részecskeszűrő tisztítás

Részecskeszűrő szakszerviz már 10 éve az élvonalban.

Eldugult részecskeszűrők tisztítása

új részecskeszűrőA részecskeszűrő tiszítás területén egy évtizedes tapasztalatunk van, ennek köszönhetően az eldugult, elszennyeződött részecskeszűrők 99%-át tudjuk tisztítani. Azokban esetekben mikor a részecskeszűrő porcelán betétje összeomlik, már nem nyújt segítséget a részecskeszűrő tisztítás. Ilyenkor filterbetét cserével orvosolható a DPF szűrő felújítása. A részecskeszűrő tisztítás lehetséges komplett autó esetében, ami annyit jelent, hogy a le – felszerelést és számítógépes programozást is mi végezzük. Vagy lehetséges az eldugult részecskeszűrőt leszerelt állapotában tisztításra elhozni szervizünkbe. Abban az esetben ha legkésőbb délig vagy is 12 óráig leadja, akkor még aznap átvehető 14-15 órakor. A tisztítás során a részecskeszűrő megőrzi a gyári állapotát, hisz mi nem vágjuk – nem hegesszük! Gyári csatlakozókkal csatlakoztatjuk a tisztító berendezéshez.

Részecskeszűrő a dízelmotorok működése során felfogja a legapróbb koromrészecskéket. A partikelfilter saját magát regenerálja, tisztítja időről időre. Amennyiben a regenerálás sokszor nem sikerül, vagy túlzott mennyiségű korom gyűlik fel, a részecskeszűrő újabb önregerenációra nem lesz képes. Ekkor kell kitisztítani!

Szakszervizünkben a részecskeszűrő tisztítás korszerű, gépi DPF technológiával történik, hozzáértésünket pedig a folyamatos németországi továbbképzések szavatolják. A műhelyben megtalálható eszközök és gépek minden esetben megfelelnek a korunk elvárásainak, így a részecskeszűrő tisztítás gyors és hatékony. Mit jelent ez Önnek? Az általunk végzett részecskeszűrő tisztítás garantálja a DPF szűrő hosszú távú működését és a Garanciaszelvény szavatolja a minőségi elvégzett munkát!

A részecskeszűrő tisztítás a részecskeszűrő cseréjénél jóval olcsóbb megoldás, mert a gyári részecskeszűrők ára jellemzően tobbszázerez forintos tétel.

Honnan tudom, hogy eldugult a részecskeszűrő?

részecskeszűrő működéseA legegyértelműbb jel a felvillanó jelzőlámpa, de problémát jelezhet az autó erőtlensége, ami a kipufogógáz áteresztés radikális lecsökkenésének számlájára írható. Az is gyakran megesik, hogy az autó leszabályozza a saját érdekében a teljesítményét, hogy az eldugult részecskeszűrő ne okozzon még súlyosabb problémát. Ez azonban azzal jár együtt, hogy a részecskeszűrő működéséhez szükséges önregeneráció meghiúsul.

A műszerfalon motorhibát jelző lámpa is éghet, de általában a “részecskeszűrő” üzenet valamilyen piktogrammja jelenik meg. Gyakori, hogy a leszabályzás következőben a motor 3000-es fordulatszámnál nem pörög többet, ez szintén egy árulkodó tünet. Sajnos egy eldugult részecskeszűrő hosszú idő alatt, megfelelő tisztítás nélkül a turbót is tönkreteheti.

A részecskeszűrő tisztítása vagy kiiktatása az előnyös?

A környezetvédelmi norma betartása a részecskeszűrő kiiktatásával lehetetlenné válik, ami később a gépjármű forgalomból való kivonását vonhatja maga után. Mit lehetne még tenni? Egy új szűrő megvásárlása persze működésbe hozná a rendszert, azonban fölösleges, hiszen a berendezés nem sérült, csak koszos. Ekkor jön képbe az Éles & Makai Kft, hiszen szakértőink teljeskörűen elvégzik a részecskeszűrő tisztítás során felmerülő feladatokat, beleértve szükség szerint a filterbetét cseréjét is.

Mi történik a részecskeszűrő tisztítása során? Hogyan történik a részecskeszűrő felújítása?

DPF részecskeszűrő alulnézetSzakembereink első lépésként szemügyre veszik az eltömődött részecskeszűrőt. Megállapítják, hogy milyen típusú, hiszen a részecskeszűrő tisztítás csak akkor lehet hatékony, ha ismerjük minden egyes részletét az adott szűrőnek. Mivel sok éve vagyunk a szakmában, jól ismerjük a le- és felszerelés mikéntjét autótípusonként.

A részecskeszűrő tisztítás fellelhető számos autószerviz szolgáltatásai közt, azonban nagyon nem mindegy, hogy ki és hogyan hajtja végre. A szakmában szerzett húszéves tapasztalatunk, és a németországi BMW gyárban eltöltött 9 év után bátran kijelenthetjük, nincs olyan részecskeszűrő probléma, amelyet ne tudnánk megoldani.

Csapatunk munkavégzését a professzionalitás, hatékonyság és az elérhető, fix ár jellemzi. Műhelyünkben a részecskeszűrő tisztítás DPF gépi technológia segítségével távolítjuk el a használat során lerakódott szennyeződést. A részecskeszűrő tisztításra 1 év / 20 000 km garanciát vállalunk.

Lehet, hogy a vegyszeres részecskeszűrő tisztítás tűnik egyszerűbbnek (vannak mások, akik így dolgoznak), azonban tudni kell, hogy ez az eljárás a porcelánbetétet kimarja, és nem sokkal a beavatkozás után ismét eldugulhat. Ez azért történik, mert az ipari porcelán filter szerkezetét a vegyszer megváltoztatja, ráadásul a folyamatos magas hőmérséklet és kipufogógáz együttesen eredményez egy porlékony porcelán felületet, és ez garantáltan a részecskeszűrő cseréjéhez vezet.

Sokan nem tudják, de a részecskeszűrő tervezői gondoltak annak karbantartására is! A részecskeszűrő tisztítás költségkímélő, és az eljárás 99%-ban visszaadja az újkori állapotot. A részecskeszűrő tisztítás csupán 120. 000 – 200. 000 kilométer után lesz ismét aktuális, ezt figyelembe véve tehát egyértelmű, a szűrő tisztítása a legkedvezőbb megoldás! Az általunk követett módszer eredményesen varázsolja újjá eltömődött részecskeszűrőt.

Fix ár – De mit kapok érte pontosan?

  • Részecskeszűrő le- és felszerelése

  • Tömítések, esetleges beletört csavarok cseréje

  • Autó számítógépének modulálása

  • 1 Év Garancia Km futástól függetlenül

  • Gépi DPF technológiának köszönhetően újszerű gyári minőséget

DPF Szakszervizünkben az Ön által leszerelt részecskeszűrő tisztítása is megoldható. Amennyiben legkésőbb 12 óráig leadja, abban az esetben még aznap délután 15 órától kitisztítva átvehető.

És nem utolsó sorban a hozzánk befáradó ügyfeleinknek a megtisztított részecskeszűrőt vissza is szereljük és az autó számítógépének programozását is elvégezzük, így teljeskörű minőségi szolgáltatást vehet igénybe.