Chevrolet

Részecskeszűrő szakszerviz már 10 éve az élvonalban.

Chevrolet

A részecskeszűrő eltömődését komolyan kell venni! A Chevrolet márkájú autóknál is előjöhet ez a probléma. Ha idejében észreveszik a bajt, akkor a szűrő megmenthető egy tisztítással és nem kell több százezer forintot a cserére szánni.

Chevrolet esetében az alábbi két motortípusnál gyakori a részecskeszűrő eldugulása:

  • 1.9 CDTI 120PS
  • 1.9 CDTI 150PS

A dízelmotor hátránya a Chevroletnél is megmutatkozik. A gázolajban gazdag, levegőben szegény égéstérben korom jön létre. Az autó folyamatos használata próbára teszi a részecskeszűrőt, ami sajnos előbb-utóbb eldugul. A helyes használattal megelőzhető a baj.Pédául rendszeres olajcserével, kifinomult vezetési stílussal, a padlógáz, -fékezést lehetőleg kerülve már valamit tettünk azért, hogy a Chevrolet-ban lévő részecskeszűrőnk tovább működjön hatékonyan. Ideális állapotban és használat mellett 100 000 km-es távolságot bír egy részecskeszűrő.


A részecskeszűrő eldugulásának oka többnyire a rövid távú használatból ered, de szóba jöhet még turbó és motorhiba is, az EGR szelep romlása, jeladók meghibásodása, rossz motorolaj igénybevétele, porlásztási nehézséegek vagy kényszer regeneráció gyakori üzemelése is.