Peugeot

Részecskeszűrő szakszerviz már 10 éve az élvonalban.

Peugeot részecskeszűrő tisztítás

A részecskeszűrő a dízel személy- és teherautókban valamint az Euro 4-es, 5-ös, továbbá a modernebb gépjárművekben egyaránt megtalálható. A Peugeot tekintetében a következő motortípusoknál találkozhatunk vele:

  • 1.4 HDI
  • 1.6 HDI
  • 2.0 HDI
  • 2.2 HDI

Feladata, hogy az égés idején létrejövő káros anyagokat megszűrje, beleértve a korom mennyiségét is. Számos külső tényező hatására azonban nem képes 100%-osan ellátni ezt a funkciót és a rendszeres használat során folyamatosan tömítődik a szűrő. Habár folyamatosan regenerálja önmagát, bizonyos idő után mindenképpen nélkülözhetetlenné válik a részecskeszűrő tisztítása.

Egy autó fenntartása egyébként is költséges, így amennyiben Peugeot gépjárművében hibát észlel a részecskeszűrő kapcsán, elég annak tisztításáért fizetni. Ez az összeg töredéke egy új berendezés árának, ráadásul praktikusabb is, hiszen hiába vásárolna új szűrőt, az is eltömődne bizonyos idő után. Új részecskeszűrőt csak akkor érdemes beszerezni, ha már a régi megsérült, és a tisztítás sem segítene a működésében. A részecskeszűrő tisztítás a legkézenfekvőbb megoldás az eldugult szűrők az orvoslására.