Volkswagen

A Volkswagen PDTDI és CRD dieselmotorokkal szerelt autói már-már sok éve rendelkeznek részecskeszűrő-tisztítóval (DPF).  Számos VW megfordult nálunk eltömődött részecskeszűrővel. A Passatok, Golfok a leggyakoribbak, de nem véletlen, ezekből az autókból van a legtöbb.

 

Caddy, Crafter, Amarok

VW Caddy 1.9 TDI, 2.0 TDI, 1.6 TDI

VW Crafter 2.0 és 2.5 TDI, VW Amarok

 

Golfok

VW Golf 1.9 PDTDI Golf 2.0 TDI (140 és 170 lóerős), VW Golf 1.6 TDI CR

Jetták

VW Jetta 1.9 TDI,  VW Jetta 2.0 TDI CR,  VW Jetta 1.6 TDI CR

Passatok

VW Passat 2.0 (PDTDI 140 és 170 lóerős változatok), VW Passat 2.0 TDI CR, VW Passat 1.6 TDI CR. Tipikusan 150-200e km után szokott eltömődni a részecskeszűrő a jellemzően városban használt változatoknál.

Gyakori típusok még:  Sharanok, a Passatból ismert motorokkal, előfordul  Tiguan és Touareg is.

 

VW Transporter (T4-T5)

VW Transporter 2.5 TDI

VW Transporter 2.0 TDI

A részecskeszűrőkről röviden

Az uniós szabályozásnak köszönhetően már a legtöbb dízelautóban található részecskeszűrő. A kipufogócsőben elhelyezett szerkezet összegyűjti és elégeti a gázolaj égéséből származó korom jelentős részét, és megakadályozza, hogy a káros, szennyező anyag a levegőbe kerüljön. Egyszerűbben fogalmazva: a részecskeszűrő bizonyos fokig megtisztítja a kipufogógázt. Típustól függően párszáz kilométerenként gondoskodni kell a részecskeszűrő rendszeres kiégetéséről. Az ehhez nélkülözhetetlen magas hőmérsékletet a hosszú távú autózás képes biztosítani. Mivel városi környezetben erre nincs lehetőség, szakszerű részecskeszűrő tisztításra van szükség.