Miről ismerhető fel a tisztításra szoruló szűrő?

Az eldugult, tisztításra szoruló részecskeszűrőtől erőtlenné válik az autó, mivel nem tud kellő kipufogógázt átereszteni. Ennek elkerülése érdekében javasolt, állandó városi forgalomban közlekedő személyautó esetében, legalább 500 – 600 kilométer megtétele után autópályára menni és tartósan legalább 40 – 60 km-t menni folyamatos 3000 fordulatszámon, amelynek következtében el tud indulni az öntisztulási folyamat és a regeneráció során elégeti a szűrőben felgyülemlett kormot. Azokban az esetekben mikor már ezt a folyamatot nem képes elvégezni az autó számítógépe,  javasolt minél hamarabb felkeresni szakszervizünket, mert a dugult részecskeszűrő további meghibásodásokat okozhat az autó motorjának segédberendezéseiben.

Részecsketisztítással sok műhely foglalkozik, azonban nem árt ezt a legjobb szakemberekre bízni, valamint olyan helyet választani, ahol a legjobb technológiák állnak rendelkezésre. Sokan ugyanis a vegyszeres tisztítást alkalmazzák, ez az eljárás azonban kimarja a porcelánt, ráadásul nem sokkal a tisztítás után újra eldugul a szűrő, ugyanis a vegyszer megváltoztatja az ipari porcelánból készült filter kémiai szerkezetét.

A részecskeszűrőkről röviden

Az uniós szabályozásnak köszönhetően már a legtöbb dízelautóban található részecskeszűrő. A kipufogócsőben elhelyezett szerkezet összegyűjti és elégeti a gázolaj égéséből származó korom jelentős részét, és megakadályozza, hogy a káros, szennyező anyag a levegőbe kerüljön. Egyszerűbben fogalmazva: a részecskeszűrő bizonyos fokig megtisztítja a kipufogógázt. Típustól függően párszáz kilométerenként gondoskodni kell a részecskeszűrő rendszeres kiégetéséről. Az ehhez nélkülözhetetlen magas hőmérsékletet a hosszú távú autózás képes biztosítani. Mivel városi környezetben erre nincs lehetőség, szakszerű részecskeszűrő tisztításra van szükség.