Nissan

Nissan részecskeszűrő tisztítás

A dízelmotorok legnagyobb ellensége a korom, ami égés során keletkezik, idővel pedig letapad a részecskeszűrőre. Az eldugult részecskeszűrő problémája a Nissan bizonyos típusainál is megjelenhet:

 

  • Nissan Interstar
  • Nissan Navara
  • Nissan Pathfinder
  • Nissan Primastar
  • Nissan Quasqai
  • Nissan X-Trail

 

Az részecskeszűrő eldugulása mondhatni “természetes”, hiszen a motor tökéletlen égése mindig hagy maga mögött különféle szennyezőanyagokat, leginkább kormot. Éppen ezért a részecskeszűrő tisztítása nem csak ajánlott, hanem szükségszerű is, ha szeretnénk, hogy Nissan gépkocsink megfelelően működjön. Sajnos a dízelmotornak a hosszabb útszakasz, leginkább az autópályás közlekedés tesz jót, rövidebb távon nem tud maximálisan funkcionálni, így hamarabb eltömődik a részecskeszűrő.

A részecskeszűrő tisztítása lehetővé teszi, hogy Nissan autótípusok újra jó erőben legyenek. Vannak akik inkább az új részecskeszűrő megvásárlása mellett döntenek, azonban ez azért is felesleges, mert egyrészt a tisztítás árának sokszorosába kerül, másrészt pedig az új részecskeszűrő is eltömődik egyszer, és akkor megint ugyanoda lyukadunk ki. A részecskeszűrő tisztítás tehát nem csak a Nissan, hanem a pénztárcánk számára is kedvező lehetőség.

 

A részecskeszűrőkről röviden

Az uniós szabályozásnak köszönhetően már a legtöbb dízelautóban található részecskeszűrő. A kipufogócsőben elhelyezett szerkezet összegyűjti és elégeti a gázolaj égéséből származó korom jelentős részét, és megakadályozza, hogy a káros, szennyező anyag a levegőbe kerüljön. Egyszerűbben fogalmazva: a részecskeszűrő bizonyos fokig megtisztítja a kipufogógázt. Típustól függően párszáz kilométerenként gondoskodni kell a részecskeszűrő rendszeres kiégetéséről. Az ehhez nélkülözhetetlen magas hőmérsékletet a hosszú távú autózás képes biztosítani. Mivel városi környezetben erre nincs lehetőség, szakszerű részecskeszűrő tisztításra van szükség.