Honda

A dízelautók mindegyikének és az újabb gyártású autók szerves része a részecskeszűrő. Ezek a típusú autók, akár a Honda is, olyan életformához vannak tervezve, mely gyakori, lendületes vezetési stílussal párousul. Ilyen alkalmazás mellett tud a részecskeszűrő kiválóan működni, azaz megszűrni a környezetbe bocsátott szennyezőanyagokat. Azonban idővel a részecskeszűrő is eltömődik, amely nagyban befolyásolja az autózás élményét. A Honda gépjárművek bizonyos motortípusainál gyakorta előfordul részecskeszűrő eldugulás:

 

  • Honda Accord 2.2 iDTEC 150ps

  • Honda CR-V 2.2 iDTEC 150ps

  • Honda FR-V 2.2 iDTEC 150ps

 

Az eltömődött részecskeszűrő szakszerűen tisztítható, nem érdemes újat venni. A speciális tisztítása, javítása a részecskeszűrőnek lehetővé teszi, hogy ismételten újszerű állapotba kerüljön, a ráfordított összeg pedig közel sem éri azt a magas árat, amennyibe egy új részecskeszűrő kerülne. Amennyiven az Ön Honda autójában is fennáll ez a probléma, a részecskeszűrő kiiktatása helyett kérje annak tisztítását!

A részecskeszűrőkről röviden

Az uniós szabályozásnak köszönhetően már a legtöbb dízelautóban található részecskeszűrő. A kipufogócsőben elhelyezett szerkezet összegyűjti és elégeti a gázolaj égéséből származó korom jelentős részét, és megakadályozza, hogy a káros, szennyező anyag a levegőbe kerüljön. Egyszerűbben fogalmazva: a részecskeszűrő bizonyos fokig megtisztítja a kipufogógázt. Típustól függően párszáz kilométerenként gondoskodni kell a részecskeszűrő rendszeres kiégetéséről. Az ehhez nélkülözhetetlen magas hőmérsékletet a hosszú távú autózás képes biztosítani. Mivel városi környezetben erre nincs lehetőség, szakszerű részecskeszűrő tisztításra van szükség.