Ford

Ford

A részecskeszűrő meghibásodára, eltömődésére a Ford autók esetében is lehet számítani előbb-utóbb.. A leggyakoribb típusok, amiket hoznak szervizünkbe, a következők:

  • 1.6 TDCi

  • 1.6 TDCi

  • 2.0 TDCi

  • 2.2 TDCi

 A részcskeszűrő eltömődésekor a kormot és hamut halmoz fel az adott területen, így a rendszer már nem tud kellőképpen működni, nem lesz képes a regenerációra. A felsorolt motortípusoknál gyakori gond, hogy a turbó és a részecskeszűrő működése megterhelést jelent egymás működésére. Az eltömődött részecskeszűrő legyengíti az autó erejét, majd végső soron rongálja a turbót. A részecskeszűrő cseréje komoly anyagi vonzattal jár, így érdemes a készüléket tisztíttatni, ami a csere költségének töredékébe kerül.  A részecskeszűrő tisztítása után az autó hasonló ideig bírja, mintha újonnan vásárolt részecskeszűrő lenne benne.

A részecskeszűrőkről röviden

Az uniós szabályozásnak köszönhetően már a legtöbb dízelautóban található részecskeszűrő. A kipufogócsőben elhelyezett szerkezet összegyűjti és elégeti a gázolaj égéséből származó korom jelentős részét, és megakadályozza, hogy a káros, szennyező anyag a levegőbe kerüljön. Egyszerűbben fogalmazva: a részecskeszűrő bizonyos fokig megtisztítja a kipufogógázt. Típustól függően párszáz kilométerenként gondoskodni kell a részecskeszűrő rendszeres kiégetéséről. Az ehhez nélkülözhetetlen magas hőmérsékletet a hosszú távú autózás képes biztosítani. Mivel városi környezetben erre nincs lehetőség, szakszerű részecskeszűrő tisztításra van szükség.