Citroën

A részecskeszűrő a modern dízeles személyautók fontos része. Nincs ez másképpen a Citroën részecskeszűrők esetében sem.

A részecskeszűrő feladata a kibocsájtott káros anyagok szűrése és elégetése. Azonban az elégetés során keletkezett hamu folymatosan lerakódik, ami előbb-utóbb duguláshoz vezet. Viszont nem csak ebben az esetben tömítődhet el. Ha koszos, szennyezett városban vagy kisebb utakra használjuk Citroën típusú személyautókant, szintén bekövetkezhet a részecskeszűrők eldugulása. Ez amiatt van, mivel a dízel autók modern, nyüzsgő életmód mellé lettek tervezve, és a motor is ebben az esetben, tehát ha folyamatosan, erőteljesen van használva képes a korom teljes elégetésére.

A Citroën gépjármű alábbi motortípusainál gyakori az eldugulás:

 

  • 1.6 HDi

  • 2.0 HDi

  • 2.2 HDi

Ha fennáll a baj, sokan megijednek, hiszen az eldugult részecskeszűrő cseréje hatalmas anyagi vonzattal jár. Azonban a kiiktatás helyett a részecskeszűrő tisztításával is megoldható  a probléma. Cégünk éppen ezért, hogy költséghatékony megoldást nyújtson, nem a részecskeszűrő kiiktatásával, hanem annak megtisztításával foglalkozik. A részecskeszűrő megfelelő megtisztításával elérhető a motor újszerű állapotának visszaállítása. A tisztítás a cserével ellentétben nem kerül több százezer forintba, így mindenképpen érdemes emellett az opció mellett dönteni.

A részecskeszűrőkről röviden

Az uniós szabályozásnak köszönhetően már a legtöbb dízelautóban található részecskeszűrő. A kipufogócsőben elhelyezett szerkezet összegyűjti és elégeti a gázolaj égéséből származó korom jelentős részét, és megakadályozza, hogy a káros, szennyező anyag a levegőbe kerüljön. Egyszerűbben fogalmazva: a részecskeszűrő bizonyos fokig megtisztítja a kipufogógázt. Típustól függően párszáz kilométerenként gondoskodni kell a részecskeszűrő rendszeres kiégetéséről. Az ehhez nélkülözhetetlen magas hőmérsékletet a hosszú távú autózás képes biztosítani. Mivel városi környezetben erre nincs lehetőség, szakszerű részecskeszűrő tisztításra van szükség.